Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Coronavírus v rómskej osade

Dátum: 07.04.2021
Autor: Obec Kobeliarovo
Coronavírus v rómskej osade

Coronavirus

Minulý týždeň bol pre nás a našu rómsku osadu dosť náročný. Vysvitlo, že viacerí obyvatelia sú tu pozitívni na Covid 19, a tak mnohí z nich museli ostať v karanténe. Nasledovali hlásenia na príslušné inštitúcie, zintenzívnila sa spolupráca s políciou a neziskovou organizáciou Assolato Rožňava, ktorá sa stala neoceniteľným pomocníkom v tejto krízovej situácii. Vďaka nej obyvatelia mali zabezpečenú základnú potravinovú pomoc, dostali dostatočné množstvo hygienických potrieb a boli znova poučení o režime a správaní sa počas karantény.

Cez celé veľkonočné sviatky bola situácia monitorovaná tak, aby v prípade nejakej nepredvídanej udalosti sa problémy mohli hneď riešiť. Asistenti z Assolato, ktorí tu pracujú práve počas epidémie koronavírusu sú pre náš obecný úrad pomocou, ktorú veľmi oceňujeme a chválime, pretože práve oni sú v teréne medzi osadníkmi, a na základe ich informácií, vieme spoločne obyvateľom pomôcť a zabezpečiť to, čo potrebujú.

Osobne ma veľmi teší, že som mala šťastie na takýchto ochotných a ústretových ľudí, s ktorými sa takto dobre spolupracuje. Myslím si, že sme si "sadli" aj po tejto ľudskej stránke, čo v dnešnej dobe nie je až také samozrejmé.

Pevne verím, že dobré vzťahy nám vydržia aj po skončení projektu.

 

 

                                                                                                                                  PaedDr. Janka Regrutová

                                                                                                                                             starostka obce

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.