Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Revitalizácia obecnej centrálnej zóny Kobeliarovo

GALÉRIA SÚBOR
Dátum: 26.10.2021
Autor: Obec Kobeliarovo
Revitalizácia obecnej centrálnej zóny Kobeliarovo

Projekt bol spolufinancovaný Košickým samosprávnym krajom

V televízii, rozhlase a dennej tlači sa často dozvedáme aj o podmienkach rozvoja rogiónu a vidieka. Sú na to poskytované dotácie z rôznych fondov, alebo inštitúcií. Nám sa takýmto spôsobom podarilo zrealizovať projekt s názvom "Revitalizácia obecnej centrálnej zóny Kobeliarovo," a to za podpory finančného príspevku Košického samosprávneho kraja.

Na základe tohto spolufinancovania KSK bolo skrášlené námestie a zóna okolo Pamätného domu P. J. Šafárika. Táto časť obce patrí medzi najfrekventovanejšie a najnavštevovanejšie aj turistami a návštevníkmi, ktorí zavítajú k nám. Z poskytnutých dotácií boli zakúpené stojanové smetné koše, dizajnovo a farebne ladené k oploteniu Pamätného domu P. J. Šafárika. Doplnkom sú i drevené kvetináče, v ktorých budú sezónne kvety, umocňujúce krajší dojem z návštevy našej dediny. Výmenu si žiadali i lavičky, tie doterajšie už totižto poznamenal zub času. Za obdiv stojí určite aj drevená socha, znázorňujúca postavu v kroji. Robil ju známy rezbár podľa predlohy (fotky) kobeliarskej ženy odetej práve v kobeliarskom kroji. Ňou chceme vzdať úctu a poďakovanie všetkým miestnym folkloristom žijúcim, ale i tým, ktorí už nie sú medzi nami. Práve ich zásluhou plynul u nás pestrý kultúrny život, práve ich vystupovaním sa udržiavali a zachovávali dedinské tradície Kobeliarova. Táto žena v kroji bude teda mementom folklóru v našej obci.

Cieľom celého projektu bolo a je zvýšiť atraktivitu a podobu obce, a tak spríjemniť životné prostredie pre domácich obyvateľov, ale i pre návštevníkov a turistov, ktorí cez ňu prejdú. Pevne verím, že naše vízie budú naplnené, lebo človek k svojmu bytiu potrebuje aj duchovné bohatstvo a pohladenie na duši.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Plagát Kobeliarovo Veľkosť: 12.8 MB Formát: jpg Dátum: 26.10.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.