Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Seniori dávajte si pozor !

Dátum: 03.05.2021
Autor: Obec Kobeliarovo
Seniori dávajte si pozor !

asistované sčítanie obyvateľov

Seniori dávajte si pozor!

         

      Policajný zbor SR opakovane, v čase pandémie COVID-19, dôrazne upozorňuje občanov, najmä seniorov, na obozretnosť i pri asistovanom sčítaní obyvateľstva, ktoré prebieha od 1.4.2021 a potrvá do 31.10.2021.

 

       Asistované sčítanie je určené pre obyvateľov,  najmä pre seniorov, ktorí sa nesčítali v uplynulých dňoch elektronicky  a  prebieha takým spôsobom, že v každej obci a v každom  meste sa  nachádzajú kontaktné miesta, na ktorých obyvateľom so sčítaním pomôže asistent.

 

      Upozorňujeme, že asistované sčítanie obyvateľstva vytvára priestor pre podvodníkov, čo sa potvrdilo aj počas elektronického sčítania, ktoré prebehlo od 15.2.2021 do 31.3.2021, kedy bolo zaznamenaných niekoľko prípadov podvodov.  Preto sme pripravili pre obyvateľov informačné letáky v troch jazykoch ( slovenskom,  maďarskom a rómskom ). Tieto letáky ( v slovenskom jazyku a v  jazyku podľa národnostného zloženia obyvateľstva), prosím   umiestnite  na úradných tabuliach vo Vašich obciach, prípadne na miestach s väčším pohybom obyvateľov, ako sú pošty, obchody, trhoviská, autobusové zástavky a pod.  

    

      Žiadame seniorov, aby v prípadoch, kedy vznikne podozrenie z podvodného konania neznámymi osobami, kontaktovali políciu na čísle 158.

 

 

          Pri tejto príležitosti vzhľadom na súčasnú situáciu a opatrenia v súvislosti s ochorením COVID-19, Policajný zbor tiež dôrazne apeluje na verejnosť, najmä na seniorov, aby v žiadnom prípade neverili osobám, ktoré ich telefonicky kontaktujú v súvislosti s ochorením COVID-19 a žiadajú od nich, aby zaplatili peniaze za očkovaciu vakcínu pre nich alebo ich príbuzných, zaplatili rôzne poplatky za testovanie na ochorenie COVID-19, alebo inak finančne kompenzovali opatrenia v súvislosti s týmto ochorením. V týchto prípadoch je potrebné komunikovať len s príslušnými orgánmi a subjektmi, v danej veci nereagovať bezprostredne (v strese), najprv si overiť uvádzané skutočnosti i za pomoci príbuzných alebo blízkych a ak v tejto súvislosti vznikne podozrenie z podvodného (protiprávneho) konania, ihneď kontaktovali Policajný zbor na čísle 158.

 

 

OR PZ v Rožňave

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.