Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Autorská výstava Milana Laciaka - Gemerské impresie

Dátum: 17.03.2023
Autor: Obec Kobeliarovo
Autorská výstava Milana Laciaka - Gemerské impresie

Dňa 23. 03. 2023 o 16:00 h. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave

Milan Laciak v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave, kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja, otvoria výstavu unikátnych akrylových obrazov, ktoré zachytávajú nostalgiu čarovnej gemerskej prírody a dediny, pod názvom Gemerské impresie. Vernisáž výstavy sa uskutoční dňa 23. 03. 2023 o 16:00 h. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave.

 

Hlavným zámerom autora, rodáka z Horného Gemera, je zachytenie pocitu nostalgie času, ktorý plynie v dedinskom živote bežných ľudí. Výstava upriamuje pozornosť na poriadok prírody, ktorá má svoj prirodzený životný cyklus.

 

,,Opustené dedinské domy, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou Horného Gemera sú mojou inšpiráciou, rovnako ako aj oslava gemerských koreňov, prirodzený obdiv a úcta k prírode. Predstava rôznorodých scenérií, narastajúca pokora k prírode boli hlavným námetom mojej obrazovej tvorby,“ uviedol autor umeleckých diel Milan Laciak.

 

,,Posolstvo výstavy je jasne zrozumiteľné: zanechať v nás úctu a rešpekt k prechádzajúcim generáciám, ktoré sa odovzdali naplno prírode a životnému osudu v prostých podmienkach. Ich životy naďalej ostávajú a bdejú v nás – i skrze dedinskú nostalgiu, ktorú nám autor predstavil,“ poznamenala Mgr. Kristína Pakesová, PhD. - kurátorka výtvarného umenia Baníckeho múzea v Rožňave.

 

Výstavu si budú môcť návštevníci vychutnať od 24. marca 2023 do 30. júna 2023 v Galérii na Námestí baníkov 25 v Rožňave.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.