Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zdar BOH, baníci...

SÚBOR
Dátum: 23.08.2023
Autor: Obec Kobeliarovo
Zdar BOH, baníci...

spomienka

September je okrem iného mesiacom, ktorý patrí baníkom a zašlému baníctvu i v našom okrese. Všetko sú to však už len spomienky...

Baníctvo bolo hlavným zamestnaním i chlapov v našej obci. Pracovití, oddaní dolovaniu železnej rudy u nás a v našom blízkom okolí, fárali každé ráno, aby urobili kus poriadnej roboty, a tak zabezpečili svoje rodiny. Dnes mnohí z nich už bohužiaľ, nie sú medzi nami, ale i napriek tomu zostávajú v našich spomienkach navždy. A práve im a žijúcim pamätníkom tejto profesie sme sa rozhodli venovať symbolický pietny akt, ako poďakovanie za ich tvrdú a náročnú prácu v bani.

Podujatie sa uskutoční dňa 02. 09. 2023 o 12.30 h pri banskom vagóniku pred Pamätným domom P. J. Šafárika v Kobeliarove za účasti obecného úradu, obecného zastupiteľstva, Miestneho odboru Matice Slovenskej Rožňava, členov baníckeho Bratstva a Folklórnej skupiny Dubina z Rožňavy.

Pozývame všetkých obyvateľov našej obce.

 

                                                                              starostka obce

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Kobeliarovo Veľkosť: 347.4 kB Formát: pdf Dátum: 24.8.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.